Βιογραφικό

Βιογραφικό

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου

 

Ονομάζομαι Ιωάννα Αντάρα, είμαι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (αρ. αδείας 7131), και διατηρώ το γραφειο μου στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Τις κατευθύνσεις στις οποίες εξειδικεύομαι αποτελούν:

  • Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση (Cognitive Behavioural Therapy, CBT), που αφορά τόσο στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων όσο και παιδιών και εφήβων,
  • Η εξειδίκευση στην πρώιμη παρέμβαση και Μεθοδολογία Ανάλυσης της Συμπεριφοράς (ABA) στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ),
  • Η εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή  καθώς και 
  • Η Συμβουλευτική Γονέων.

Τα τελευταία επτά έτη εργάζομαι με άτομα με αναπηρία σε Κέντρο Ημέρας, παρέχοντας υπηρεσίες α) ειδικού μαθησιακού προγράμματος, β) πρώιμης παρέμβασης και ρύθμισης της συμπεριφοράς και γ) μουσικοκινητικού προγράμματος σε πληθυσμό με ΔΑΦ και νοητική υστέρηση, καθώς και Συμβουλευτικής γονέων των ατόμων του ίδιου Κέντρου.

Επιπλέον εκπαιδεύσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία έχω παρακολουθήσει αποτελούν:

  • Ψυχομετρικές Δοκιμασίες, WISC-III
  • Προβολικες Δοκιμασίες, ΤΑΤ,CAT
  • Παιγνιοθεραπεία για παιδιά και εφήβους
  • Δραματοποίηση θεραπευτικών ιστοριών για παιδιά
  • Αυτισμός και παιχνίδι, S.S.I.P.
Ιωάννα Κ. Αντάρα
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Συμβουλευτική
Εντοπίζουμε το πρόβλημα, καθώς και όλους τους παράγοντες που συνηγορούν στη δημιουργία του, παρεμβαίνουμε σε αυτούς που είναι στο έλεγχό μας, συγκεντρώνουμε όλες τις πιθανές λύσεις που περνούν από το δικό μας χέρι, τις ταξινομούμε βάσει δυνατότητας, και ξεκινάμε να δοκιμάζουμε. Δεν ξεχνούμε πως τις περισσότερες φορές το πρώτο βήμα είναι να παρέμβουμε στον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και τις αιτίες του.
Εμπιστοσύνη & Απόρρητο
Το θεραπευτικό δωμάτιο έχει τα θεμέλια του στην ασφάλεια που προσφέρεται και τη διαβεβαίωση πως οτιδήποτε μοιράζεται μέσα σε αυτό, λαμβάνεται με σεβασμό, ζεστασιά, χωρίς επίκριση και φυσικά, δε φεύγει ποτέ από αυτό.
Αυτογνωσία & αυτοβελτίωση
Μαθαίνουμε ποια είναι η ρίζα των σκέψεων που μας δημιουργούν τα δυσφορικά συναισθήματα και μας κάνουν αντιδρούμε μη βοηθητικά, φυτεύουμε τον καρπό λειτουργικότερων πεοιθήσεων, και βλέπουμε την ποιότητα ζωής και αλληλεπίδρασής μας με τους γύρω μας να αλλάζει.
Ο θεραπευτής του εαυτού μου
Στα πλαίσια της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής μαθαίνουμε μαζί όλα τα απαραίτητα “εργαλεία” που θα σας εξοπλίσουν ώστε όταν πλέον κλείσει ο θεραπευτικός κύκλος, να είστε σε θέση να τα χρησιμοποιείτε όποτε υπάρξει ξανά η ανάγκη. Γιατί η ανάγκη ίσως ξαναυπάρξει, αλλά πλέον θα είστε εξοπλισμένος έτσι, ώστε να αισθάνεσθε “ο θεραπευτής του εαυτού σας”.